Vsi ljudje imamo radi udobne sedeže. Mehke in prijetno oblazinjenje, v katerih se lahko povsem sprostimo. Seveda takšni sedeži oziroma stoli niso primerni za vsak namen – kadar delamo za pisalno mizo je še vedno najbolje, da imamo dober pisarniški stol, ki je ergonomsko oblikovan in v dolgih urah sedenja skrbi za dobro podporo hrbtenici, ali pa sedimo na aerobni žogi, ki nas dejansko prisili, da sami vzdržujemo ravnotežje in vzdržujemo mišični tonus mišic trupa oziroma tako imenovanih »stabilizatorjev«.Vreče za sedenjeTudi za jedilno mizo je najbolje sedeti na dobrem stolu, žoge ali vreče za sedenje (http://www.volino.si/splosno-pohistvo/vrece-za-sedenje.html) pa so neprimerne in nepraktične, saj že bonton zahteva, da sedimo vzravnano. A ko je dela in »formalnosti« ter drugih »sedečih dogodkov«, kjer se zahteva primerna drža, konec, si lahko privoščimo sprostitev. Takrat so vreče za sedenje več kot odlične.

Kdaj vam lahko pridejo vreče za sedenje lahko še kako prav?

Vreča za sedenje

Vreče za sedenje uporabljamo v bolj kot ne neformalnih situacijah, ko je potrebna sprostitev, ali ko gre za igro. Uporabljamo jih tako doma kot v delovnih prostorih. Kje in kdaj?
1. Vreče za sedenje so izjemno priljubljene pri otrocih, zato so pogoste v otroških sobah in tudi v vrtcih, šolah ter knjižnicah. Otroci lahko na njih sedijo udobno in sproščeno, kljub temu, da so manjše rasti – »pravi« stoli so namreč žal prilagojeni višini odraslega človeka, pa še to zgolj tistim, ki so »po standardih«. Ljudje, ki so manjše rasti, na primer ženske s komaj kakšnimi 150 ali 155 centimetri, ter ljudje višje rasti, na primer »dvometraši«, se na njih ne počutijo prav udobno.
2. Veliko ljudi ima vreče za sedenje kar v svoji dnevni sobi. Zakaj? Ker tako ni več gneče na sedežni garnituri in prepiranja družinskih članov o tem, kje bo kdo sedel in koliko prostora kdo zavzema. Vreča za sedenje je (večinoma) sedež za enega, na katerem se lahko namesti, kakor mu je ljubo.
3. Tudi v raznih športnih objektih se pogosto odločajo za uporabo vreč za sedenje, saj te omogočajo na primer prijetno in udobno preobuvanje pred vadbo, sprostitev med samo vadbo, ter tudi prijetno namestitev in sprostitev po njej.
4. V mladih, inovativnih in kreativnih kolektivih je prostor z vrečami za sedenje pogosto kar nadomestek sejne sobe. Na sproščenih sedežih in v pisanem ter toplem, udobnem in na videz neformalnem okolju se namreč ideje porajajo veliko bolj učinkovito.

Kakšne vreče za sedenje so vam na voljo?

Če si tudi sami želite vrečo za sedenje za doma ali v poslovnem prostoru, potem lahko izbirate med različnimi oblikami, velikostmi in zunanjimi materiali ter barvami. Vreče za sedenje so lahko podobne zgolj malo večjim blazinam, ali pa imajo obliko okroglega gnezda, v katerega se lahko popolnoma namestimo, ali pa se vanj stisneta tudi dva. Pri zunanjih materialih je kar nekaj možnosti (glavno je, da so prijetni na otip in pralni), pri barvah in vzorcih pa tako rekoč ni omejitev.

https://www.youtube.com/watch?v=zEWd3K89cUQ

Članki iz iste kategorije: