Nakup novega pohištva za našo dnevno sobo je pogost velik izziv. Odločiti se moramo, katero pohištvo bomo obdržali in katero bomo zamenjali. Pogosto si lahko prenovo močno olajšamo z regali za dnevno sobo, saj vsebujejo police, namenski prostor za multimedijske naprave ipd. Vedno pa lahko samo popestrimo izgled našega doma, če dokupimo ali zamenjamo določeno pohištvo, ki je že izrabljeno, staro ali drugače neprimerno. Pomembno je, da si vzamemo čas in pregledamo ponudbo našega najljubšega trgovca preko spleta ali v živo.

Regali za dnevno sobo

Največja prednost, ki jih imajo dnevni regali je ta, da se popolnoma stilsko in funkcionalno ujemajo z našim razpoložljivim prostorom. Če kupimo posamezne police, stojala za knjige ipd., je skoraj nemogoče, da popolnoma poravnamo vse elemente. Obenem pa tvegamo, da se ne bo izgled ujemal med različnimi elementi. 

Dnevni regali so sicer »prostor«, kjer lahko shranjuješ različne stvari, od spominkov iz različnih potovanj, manjša rojstnodnevna darila, pa knjige in ostale drobnarije. 

Izgled svoje dnevne sobe nam lahko izboljšajo dnevni regali, ki vsebujejo že vse, kar potrebujemo za funkcionalno uporabo našega bivalnega prostora. Na voljo imamo tudi bolj kompaktne izvedbe regalov, ki jih lahko postavimo v bolj prostorsko omejene dele naše dnevne ali druge sobe.

Dnevni regali z multimedijskim prostorom

Moderni regali za dnevne sobe imajo že vključen namenski prostor za pametni televizor, Hi-Fi stolp, igralno konzolo, zvočnike in drugo moderno tehnologijo. To nam omogoča, da naprave samo postavimo na primerno mesto, kablovje pa lahko pametno razporedimo okoli in za samim regalom. Dobro je, če vnaprej premislimo katere naprave mislimo uporabljati ter se pozanimamo o dimenzijah samega regala. Tako bomo zagotovili, da bomo lahko televizor in druge večje naprave brez težav postavili na svoje mesto, ne da bi se zadevali v robove omaric in druge elemente.

Tudi oblika, kvaliteta, barva in material dnevnega regala naj bodo primarni dejavniki pri izbiri tvojih novih pohištvenih kosov.

Klubske mizice popestrijo izgled našega doma

Popularno pohištvo, ki je prisotno v mnogih domovih po svetu, so razne mizice. Vedno bolj razširjene so klubske mizice, ki so narejene iz lesa, kovine, plastike in tudi stekla. Uporabimo jih lahko v dnevni sobi kot dodatek k sedežni garnituri. So idealno odlagališče za razne predmete, kot so daljinec za televizor, prigrizki, pijača, knjige, časopis ipd. Na njih lahko odložimo revije, reklame in druge aktualne stvari, ki nas ali druge prebivalce našega doma morda zanimajo.

Klubske mizice z dodatnim prostorom

Nekatere klubske mizice imajo dodane zaprte predale ali police. Namenjene so razširitvi prostora za shranjevanje knjig, revij, ključev in drugih malenkosti. Predali so mišljeni za hranjenje predmetov za osebno uporabo, kot so posebne knjige, ki jih radi beremo ali za številne drugi pripomočke.

Omenjene mizice lahko postavimo tudi v manjše prostore, kjer želimo ustvariti bolj razkošen občutek in povečati navidezno velikost sobe. Pripomorejo pa tudi pri organizaciji predmetov, saj jih lahko pospravimo na klubsko mizico ali v njene predale. Mizice so tudi nepogrešljiv dodatek, če jih uporabimo v kombinaciji s sedežno garnituro in regali za dnevne sobe. 

Razširljive klubske mizice

Poznamo tudi klubske mizice, ki jih je mogoče razširiti. Nekatere so narejene tako, da jim razširimo delovno površino z razširljivimi stranicami, druge pa je mogoče raztegniti in zakleniti v določen položaj. To je idealna lastnost, če potrebujemo več prostora, ko pričakujemo obisk prijateljev ali družinskih članov. Nekatere mizice je mogoče razširiti do 2x njihove originalne velikosti. To je tudi razlog, da se priporoča omenjeno izvedbo miz za večino uporabnikov, ki pogosto gostijo goste v svojem domu.

Če v svoj dnevni prostor postavite odlično zasnovano in opremljeno klubsko mizico, poskrbite za še boljši slog celotnega prostora.

Vgrajene LED luči v dnevnih regalih

Prednost modernih dnevnih regalov je možnost uporabe najnovejše tehnologije. Izberemo lahko izvedbo regalov, ki imajo že vgrajene LED luči. Te lahko prižgemo ponoči in s tem ustvarimo prijeten ter sproščen ambient. V nekaterih primerih je mogoče luči tudi zatemniti ali ojačati glede na naše potrebe.

LED luči pogosto tudi osvetljujejo police. To je mogoče izkoristiti v naš prid, če na njih postavimo razne okraske, kot so rože, pokale, krožnike in druge predmete, ki bodo izgledali čudovito s primerno osvetlitvijo.

Regali za dnevno sobo olajšajo tranzicijo med stili pohištva

Dandanes je zelo verjetno, da bomo našli dnevni regal, ki se ujema z obstoječimi oblikami našega pohištva. To je zelo pomembno, saj je tranzicija v prostoru zelo pomembna. Nihče si ne želi, da del sobe izgleda bolj rustično, drugi pa moderno. Najbolje je, če so tranzicije komaj opazne in izgledajo lepo. 

Izgled dnevne sobe je mogoče močno izboljšati z uporabo primernega pohištva. Včasih je dovolj, če že obstoječe pohištvo preprosto ponovno razporedimo po prostoru. Vedno pa lahko dodamo malenkosti, kot so klubske mizice, če želimo, da naša dnevna soba dobi nekaj sveže energije in stila.

Članki iz iste kategorije: