Izbira svetil za notranje in zunanje prostore ni tako preprosta naloga, kot se zdi na prvi pogled. Kakovostna razsvetljava ima namreč zelo pomemben vpliv na naše življenje, zlasti na naše počutje. V prvi vrsti je treba natančno določiti, kakšno vrsto svetilk bomo kje namestili. Ko boste izbirali med najrazličnejšimi lučmi, boste mimogrede lahko ugotovili, v kakšni prednosti je dandanes LED razsvetljava in zakaj.

LED svetila so izjemno priljubljena v notranjih prostorih, prav tako pomembno vlogo zavzemajo zunaj našega doma. LED zunanja razsvetljava se v primerjavi s klasično razsvetljavo ponaša z več prednostmi, ki jih boste spoznali tudi v nadaljevanju.

Največje prednosti zunanjih LED svetil

V primerjavi s klasičnimi svetili torej LED zunanja razsvetljava ponuja številne prednosti. Ena od večjih je zagotovo precejšen prihranek pri obratovalnih stroških. Tudi sami nabavni stroški takšnih svetil dandanes v resnici niso preveč visoki in tudi to je razlog, zakaj so LED svetila postala tako zelo priljubljena izbira številnih kupcev luči.

LED zunanje luči kljubujejo vsem vremenskim pogojem
LED zunanje luči so zasnovane tako, da kljubujejo slabim vremenskim pogojem in vsem varnostnim standardom, zato jih lahko brez skrbi namestite na prostem.

Čisto vsa LED svetila so narejena tako, da so odlično odporna na prav vse vremenske vplive. Posledično nam ni potrebno skrbeti, da bomo morali svetila kupiti takoj, ko bo deževalo ali pa bo veter nekoliko bolj močno zapihal. LED zunanje luči namreč ustrezajo vsem varnostnim standardom za nameščanje na prostem. Obenem je LED zunanja razsvetljava odlično odporna tudi na udarce.

Različne vrste LED zunanjih svetil

Ko se boste zunaj svojega doma odločili za nameščanje LED razsvetljave, boste morali natančno vedeti, kateri tip zunanje LED luči si želite imeti. Za učinkovito osvetljevanje vhoda oziroma vhodnih vrat so na primer zelo dobrodošla stenska LED zunanja svetila. Ta lahko vključujejo senzor ali pa le navadno stikalo.

Vse bolj priljubljeni postajajo tudi zunanji LED reflektorji. Okoli bazena ali okoli vrta pa lahko na primer postavite kakšno LED svetilko ali pa solarno LED luč. LED zunanja razsvetljava se lahko odlično obnese tudi na terasi ali pa v vrtnem paviljonu. Odlična izbira v tem primeru so denimo LED viseča svetila.

LED zunanje luči okoli bazena
Okoli bazena ali okoli vrta pa lahko postavite LED zunanje luči, reflektorje ali pa solarno LED luč.

Če pri izbiri LED zunanjih luči do sedaj niste imeli posebnih izkušenj in znanja, vam pri končni odločitvi lahko pomagajo izkušeni in strokovno podkovani prodajalci iz specializirane prodajalne.

LED ulična razsvetljava

Verjetno ste opazili, da je izjemno priljubljena tudi LED ulična razsvetljava, kar pa se seveda glede na prednosti LED luči sploh ne gre posebej čuditi. Sicer pa je vsaka ulična razsvetljava sestavni del projekta mestne razsvetljave in je še toliko pomembneje, da je kar se da kakovostna in dobro izbrana. Ulična svetila imajo torej v mestu izjemno pomembno vlogo, zlasti v nočnem času.

Menjava LED uličnega svetila

Verjetno si tudi vi ponoči ne želite hoditi po temačnih parkiriščih, ulicah in pločnikih. Verjetnost, da vas napade kakšen nepridiprav je še toliko večja, če bi bil določen del mesta ponoči povsem neosvetljen. Na dobro osvetljenih mestih s tem navadno ni težav.

Cesta in ulična svetila sodijo v kategorijo zunanjih svetil

LED ulična razsvetljava oziroma cestna razsvetljava sodi v kategorijo zunanjih svetil. To seveda v praksi pomeni, da so takšna svetila povsem prilagojena zunanjemu okolju oziroma najrazličnejšim vremenskim vplivom. Zlasti je pomembno, da je zunanja razsvetljava čim bolj trpežna, kakovostna in da seveda omogoča primeren nivo osvetljenosti. Vse omenjeno zagotovo ponuja LED ulična razsvetljava.

Seveda je enako ključno, da so zunanja svetila ustrezna za vsako rabo in za najrazličnejše funkcije. Posledično poznamo kar nekaj različnih vrst zunanjih luči oziroma svetilk. Ne nazadnje so na voljo tudi dekorativna zunanja svetila. Ta so primerna za vsak urbani in obcestni prostor. Na voljo je veliko tipov dekorativnih uličnih svetil. Takšna LED ulična svetila nam poleg ustreznega nivoja osvetljenosti ponujajo tudi izjemno prijeten videz.

moderna LED ulična svetila
LED ulična svetila so primerna za vsak urbani in obcestni prostor.

Na ulicah lahko pogosto srečujemo tudi tako imenovana integrirana svetila. Za takšna svetila je značilno, da sta stojalo oziroma kandelaber povezana v skupno celoto. Posledično svetila delujejo izjemno kompleksno, elegantno pa tudi moderno. Slednje pomeni, da je takšna LED ulična razsvetljava lahko izjemno vsestransko uporabna.

Nikakor ne smemo niti mimo solarnih svetil. Na voljo sta dva glavna tipa solarnih svetil. Za integrirano solarno ulično svetilko je denimo značilno, da imam vgrajeno čisto vse, kar je potrebno za njeno povsem nemoteno delovanje. Drugi tip pa je ločena solarna ulična luč, ki nam lahko ponudi optimalno osvetljenost v nekoliko slabših pogojih. Dodajo se namreč lahko močnejši solarni paneli ter baterije, ki omogočajo zelo dolgo delovanje svetilke.

Članki iz iste kategorije: