Naša kopalnica deluje najbolje, ko ima praktično razporejene elemente in obenem izgleda lepo. Omarice, naslonjači za brisače ter odlagališča za toaletne potrebščine morajo imeti svoje mesto. Seveda je od nas odvisno kakšno kopalniško pohištvo bomo uporabili in kako ga bomo uporabili. V tem vodiču si bomo ogledali, kako opremiti ta poseben prostor v vsaki hiši in stanovanju, kjer skrbimo za osebno higieno ter se sproščamo. Ostanite z nami, da skupaj najdemo najboljšo rešitev za vašo kopalnico.

Vso kopalniško pohištvo ni enako

Pri nakupu pohištva se lahko hitro uštejemo, saj nas v nakup bolj prepričajo oblike in barve. V resnici pa ima vsak različen kos svoje prednosti. Omarice so lahko zaprte, odprte, vgradne ipd. Poglejmo si najbolj popularne in razširjene vrste kopalniškega pohištva:

  • Odprto

Najbolj preprosto za uporabo, pohištvo, ki je odprto lahko uporabljamo za odlaganje stvari. Tako imamo lahko različne omare, ki nimajo vrat in nam omogočajo, da hitro v njih odložimo brisače, zobne ščetke ter druge potrebščine.

  • Zaprto z vrati

Tako kopalniško pohištvo je odlično, če ne želimo, da je vse vidno, kar imamo v omarah. Tako tudi zaščitimo brisače in drugo opremo pred prahom, saj je vse zaprto za vrati.

  • Vgradno

Če želimo najboljši izgled, lahko vzamemo vgradne elemente. Pomembno pa je, da imamo vse vnaprej natančno izmerjeno.

  • Na steni stoječe

Tukaj najbolj do izraza pridejo ogledala in druga opremo, ki je najbolje, če so kar na steni.

Uporaba različnih materialov

Kopalniško pohištvo je lahko izdelano iz veliko različnih materialov. Te materiali se razlikujejo po:

  • Kvaliteti

Kvaliteta je izredno pomembna. To posebej velja, če želimo za dalj časa obdržati pohištvo.

  • Vrsti uporabljenega materiala

Kovina, plastika ter umetne mase imajo vse svoje prednosti in slabosti. Pomembna je tudi odpornost na vlago in sama teža enote.

  • Izgled

Sam izgled pohištva v kopalnici je izredno pomemben, saj je to prostor, kjer se želimo počutiti sproščeno.

Lahko uporabimo kombinacijo različnih materialov, da dobimo unikaten izgled. Nič ni narobe, če uporabimo mešanico naravnega lesa, stekla, kovine in podobno. Odvisno je seveda od našega okusa in sredstev, ki jih želimo porabiti.

Dandanes imamo na izbiro tudi veliko različnih stilov, ki ga ima kopalniško pohištvo. Tako lahko izbiramo med različnimi izgledi, ki so lahko moderni, klasični, futuristični, osnovni in še mnogi drugi.

Nikoli pa ne pozabimo izmeriti točnih mer, saj bomo morali biti dosti natančni, če želimo, da vse brez težav namestimo v kopalnico.

Razmišljajmo praktično in kreativno

Dobro se je zavedati, da je naša kopalnica del celote. To je lahko stanovanje, hiša ali pa nek drug objekt. Kako izgleda naša predsoba pred našo kopalnico je pomembno. Najbolje je, če se izgled predsobe z njo ujame. To lahko storimo z barvami, izgledom pohištva ali pa to storimo na svoj način.

Praktičnost nam lahko močno olajša vgradnjo kopalniškega pohištva. Če ima naša omarica nameščena koleščka, potem jo lahko premikamo po prostoru. To nam bistveno olajša nameščanje in čiščenje prostora. Manjše omarice pa lahko namestimo pod različnimi koti sten, da bolje izrabimo prostor. Možno pa je tudi, da jih porinemo pod drugo pohištvo in tako dobimo še več prostora za spravljanje osebnih stvari.

Ogledalo kot prostor za shranjevanje

Predsobe dostikrat vsebujejo nekakšne vrste ogledalo. Velikokrat se tudi zgodi, da je ogledalo bolj praktične narave, saj ima spodaj polico, kamor lahko odlagamo stvari. Enako lahko storimo v kopalnici. Ogledala s polico nam omogočajo, da na njih odložimo najbolj nujne stvari za osebno ali drugo uporabo. Lahko pa tudi kupimo že izdelano omarico, ki vsebuje ogledalo, polico ter predale odprte ali zaprte vrste.

Čiščenje kopalniškega prostora

Ko smo že izbrali pohištvo, je dobro razmisliti o tem, kako ga bomo očistili. Če uporabljamo dražje materiale, kot je naraven les, potem je uporaba ne-agresivnih čistil edina možnost. Kompozitni elementi pa so lahko očiščeno z uporabo čistil, gobice in vode.

https://www.youtube.com/watch?v=wqKJJbPEVQQ

Za več informacij in celovito ponudbo kopalniškega pohištva priporočamo ogled spletne strani www.volino.si. Tukaj bomo našli bogato ponudbo različne kopalniške opreme, ki jo lahko uporabimo za opremo svoje sanjske kopalnice. Vsi produkti so preverjeni, imajo garancijo in so visoke kvalitete. Vedno pa so nam na voljo strokovnjaki, ki jih lahko vprašamo vse, kar nas zanima o kopalniškem in drugem pohištvu.

Članki iz iste kategorije: