Šele ko gospodinjstvo končno postane bogatejše za pomivalni stroj, marsikdo ugotovi, da je nakup odlašal predolgo.pomivalni stroj Pomivalni stroji (http://www.koohna.com/pomivalni-stroj.html)so danes zasnovani tako, da z kar minimalno porabo vode in električne energije dajo znatno boljše rezultate, ki jih vidimo kot lesketajočo se posodo brez kančka umazanije. Ročno pomivanje žal takšnih učinkov nikoli ne dosega, predvsem, ker ljudje uporabljamo znatno bolj hladno vodo.
Pomivalni stroji so glede na energetsko učinkovitost razvrščeni v razrede A do G. Črka A zastopa tiste, ki so najbolj ekološki, medtem ko so G-ji najmanj energetsko učinkoviti. Pomembni faktorji, ki vas nadalje prepričajo, so denimo senzor čistosti vode ali pa funkcija splakovanja in trajanja cikla. Odlična pogruntavščina so tudi stroji, ki omogočajo polovično pranje, torej taki, da stroj pere v samo eni izmed dveh košar. Prihranek na energiji je v takem primeru res opazen!

Za dolgo življenjsko dobo stroja je seveda potrebno tudi primerno vzdrževanje. Sami zanj poskrbite z rednim čiščenjem, gobica, ki jo boste uporabili, pa naj ne bo groba, saj bi lahko poškodovala ohišje. Redno preverjajte mrežo filtra, saj se ta občasno zamaši. Pomivalni stroj ima zagotovo toliko prednosti, da je njegova prisotnost v gospodinjstvu praktično nepogrešljiva.

Članki iz iste kategorije: