Za pohištvo vedno velja, da moramo najprej gledati na njegovo funkcionalnost, šele nato na druge kvalitete. Kaj pa nam bo pohištvo, katerega ne moremo uporabljati? Poleg tega moramo biti pozorni tudi na to, da uporaba ni neovirana le ob nakupu, ampak tudi po dolgih letih uporabe. Prav zato namreč kupujemo pohištvo, da ga bomo uporabljali dlje časa. To je tudi najbolj opazna razlika med kvalitetnim in nekvalitetnim pohištvom – v prvem primeru bomo s pohištvom vedno zadovoljni, tudi po recimo petih letih uporabe, v drugem primeru pa bomo imeli težave že po nekaj mesecih uporabe, bržkone bo kmalu potrebno popravilo ali zamenjava opreme. Zato pri nakupovanju pohištva velja, da ne gledamo le na ceno, saj se pogosto prav najcenejša oprema na dolgi rok izkaže za najdražjo. Raje izberemo kvalitetno pohištvo, ki nas bo z leti vedno bolj navduševalo s svojo uporabnostjo, kot tudi z estetsko vrednostjo.

Nič drugače ni v primeru nakupovanja pohištva za predsobe. V predsobo navadno postavimo vsaj kakšno omarico za čevlje, ne smemo pa pozabiti še na omaro za oblačila ali vsaj obešalnike. Poleg tega si predsobe skorajda ne moremo zamisliti brez velikega ogledala, ki nam dobro služi, ko se odpravljamo iz stanovanja. Druga oprema najde v predsobi svoje mesto le, če je prostor dovolj velik, saj nočemo, da je že prvi prostor v stanovanju prenatrpan, poleg tega v tej sobi predvsem hodimo, tako da rabimo dovolj prostora za premikanje. Če imamo dovolj prostora, si v predsobi omislimo še kakšno večjo omaro za shranjevanje sezonskih oblačil in obutve, poleg tega ne smemo pozabiti na drugo manjšo opremo, ki se lahko izkaže kot zelo uporabna, med to spada na primer stojalo za dežnike.

Predsoba torej nikakor ni le vstopni prostor, ki skrbi za lepo dobrodošlico v stanovanje, temveč lahko precej olajša marsikatero opravilo, ki ga moramo opraviti pred odhodom ven ali prihodom v stanovanje. S premišljeno izbiro opreme bomo podobo predsobe prikrojili popolnoma po svojih željah, poleg tega pa bo novo pohištvo poskrbelo tudi za vse naše želje in potrebe glede funkcionalnosti v tem prostoru. Če že imamo predsobo, potem res ni smiselno, da jo uporabljamo le za odlaganje čevljev, če pa jo lahko preprosto preuredimo v odličen prostor, uporaben za marsikaj, medtem ko ohranimo lepo estetsko podobo. Če bomo kupili kvalitetno pohištvo, bo oprema predsobe svojemu namenu služila zelo dolgo, kar je tudi namen samega prostora.

Poleg uporabnega pohištva pa predsobe pogosto opremljamo z dekorativnimi elementi. Res je, da večina pohištva danes že združuje funkcionalnost in estetiko, vendar se včasih zgodi, da vseeno lahko uporabimo kakšen popolnoma dekorativen izdelek, ki lepo popestri prostor. V predsobah pogosto gojimo sveže cvetje ali druge rastline, seveda pa se v tem prostoru najdejo tudi drugi dekorativni elementi, na primer slike in ogledala. S kombinacijo funkcionalnosti in estetike bomo od svoje predsobe dobili vse tisto, kar od prostora pričakujemo, prav lahko pa se zgodi, da odkrijemo še kakšno novo funkcionalnost, ki je prej niti nismo poznali. Potrebujemo le nekaj domišljije pri opremljanju prostora ter nekaj prostega časa, da vse skupaj sestavimo in postavimo na pravo mesto.

Članki iz iste kategorije: