Vaš dojenček si v prvih mesecih njegovega življenja zasluži samo najboljše, zato verjamemo, da ste zanj izbrali najboljši otroški voziček, ki mu nudi vso potrebno varnost in udobje. Ko pa bo vaš otrok postal bolj zvedav in bo prerastel fazo novorojenčka, pa vam priporočamo, da se odločite za mestni otroški voziček, imenovan tudi marela, ki je neverjetno lahek in praktičen, saj se zelo hitro in enostavno zloži na velikost marele (dežnika) in od tod je tudi dobil ime.

Ko bo vaš malček star 1 leto in več, bo začel zvedavo opazovati dogajanje okoli njega, kobacal se bo in ko bo enkrat začel hoditi, bo z veseljem raziskoval bližnjo okolico. Takrat se večini staršev zazdi voziček, ki so ga uporabljali od otrokovega rojstva dalje, preveč okoren in nepraktičen, zlasti ko se opravljajo po hitrih opravkih, v trgovino ali kaj podobnega. Takrat običajno klasični otroški voziček (www.chebeltza.com/oprema/otroski-vozicki.html) zamenja mestni otroški voziček oz. marela, ki je neverjetno lahek, enostaven za zlaganje, v prtljažniku vašega avtomobila pa zavzame zelo malo prostora.

Pravzaprav, še bolje: ta mestni voziček je zasnovan tako, da ga lahko nosite kar pod ramo, zato jih večina staršev naravnost obožuje. Ko otrok začne aktivno opazovati okolico, se mu ne da več mirno sedeti v vozičku, razumljivo pa je, da ne bo prehodil toliko, kot vi, saj tega enostavno ne zmore. Zato pa imate lahko vedno pri roki lahek voziček – marelo, ki ga, ko se vaš malček utrudi, preprosto zložite in vanj posadite vašega otroka ter tako mirno nadaljujete vaše opravke.

Mestni otroški voziček, marela, je, kot že samo ime pove, zasnovan za mestne sprehajalne poti, kjer so urejeni pločniki in je pot asfaltirana, zato ni primeren za športne pohode (za ta namen obstajajo vozički, ki imajo prilagojena kolesa in amortizacijo), je pa tako za mamo kot za otroka zelo praktičen pri vsakodnevnih opravkih.

Članki iz iste kategorije: