Ravnokar opremljate svoj dom in izbirate tudi luči, ki bi ga še dodatno polepšala? Najbolj do izraza v stanovanju ali hiši pridejo stropna svetila, še posebej, če so skrbno izbrana, vpadljivih in zanimivih oblik ali barv. Takšne luči popestrijo prav vsak ambient in mu vtisnejo svojevrsten pečat.

Če se vam zdi, da je vaša jedilnica dolgočasna, jo lahko prenovite tako, da na strop nad jedilno mizo namestite luč, ki bo privabila vse poglede. S tem bo prostor postal bolj razgiban in zanimiv na pogled. Luči so namreč eden tistih elementov vsakega doma, ki jim navadno ne posvečamo dovolj pozornosti oziroma nas zanima le njihova funkcionalnost, kar pa nikakor ni prav, saj prav pravilna izbira luči doda piko na i prav vsakemu prostoru.

Morda ste naveličani videza vaše dnevne sobe ali spalnice in razmišljate o prenovi, a za to ne želite odšteti preveč denarja, poleg tega pa si ne želite večjih posegov ali pa ste celo najemniki in si jih zato ne morete privoščiti. Pravilna izbira luči bo prav vsakemu prostoru vdihnila novo dimenzijo.

Za bolj moderen videz izberite prav taka stropna svetilka, ki so lahko minimalistično oblikovana, lahko pa so tudi bolj nenavadnih, celo duhovitih oblik in vam bodo tako prav vsakič, ko jih boste pogledali, privabila nasmeh na obraz, podobno pa se bo zgodilo tudi vašim gostom, ki bodo vsem naokrog pripovedovali, kako lepo imate opremljeno stanovanje. Že ena luč namreč naredi velikansko razliko in prostor bo z njeno pomočjo zasijal kot nov.

Seveda pa so stropne luči pomembne tudi zato, ker dajejo enakomerno in razpršeno svetlobo celemu prostoru. Pogosto so glavni vir svetlobe, zato je pri izbiri pomembno tudi to, da premislite, kam jih namestiti. Največkrat je to odvisno od električnih napeljav, ki jih mojstri brez težav lahko tudi malo premaknejo, če je to zaradi razporeditve pohištva morda potrebno.

Moč svetlobe lahko regulirate tudi z močjo žarnice, nekatera svetila pa so tudi takšna, da svetlobo lahko na njih poljubno nastavljate s pomočjo prav v ta namen oblikovanega stikala. Tako boste imeli prav v vsakem trenutku možnost, da svetlobo prilagodite svojim trenutnim potrebam in željam.

Predvsem pa pri nakupu svetil ne smete pozabiti, da je luč nekaj, kar se v prostoru najlažje zamenja, zato jo lahko v vsakem trenutku zamenjate, če se je boste slučajno naveličali ali če boste našli kakšno novo, zanimivo, modernejše svetilo. Če vam je neko svetilo torej všeč, ne odlašajte z nakupom, ampak si ga privoščite in si tako na zelo enostaven način ter ne za preveč denarja hitro polepšajte svoj dom.

stropna svetila

Led reflektor s senzorjem se zelo dobro obnese kot zunanje svetilo. Več v članku.

Kopalniško pohištvo. Preverite pestro ponudbo funkcionalnega in stilsko dovršenega kopalniškega pohištva priznanih domačih in tujih proizvajalcev. Preberite več …

Namizna svetilka postavljena na nočno omarico zraven postelje omogoča branje, hkrati pa daje prijetno atmosfero pred spanjem. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: