Dandanes preživimo veliko časa delovno ali računalniško mizo, ko smo doma. Morda dokončujemo delo iz službe ali pa samo potrebujemo malo razvedrila. V vsakem primeru pa je dobra osvetlitev nujna, če želimo ostati produktivni. Namizna svetilka nam omogoča, da manj obremenjujemo oči in vedno dovolj dovolj dobro vidimo, ko sedimo za mizo in brez težav dokončamo, kar smo si zadali. Poglejmo si skupaj, kako nam namizna svetila lahko olajšajo vsakodnevno življenje.

Dodajmo prostoru teksturo

Namizna svetila so veliko več, kot samo pripomoček. Če jih primerno postavimo v sobi, nam lahko dodajo teksturo. Tako lahko dokaj dolgočaseni in preprosti sobi dodamo atmosfero. Vir svetlobe vedno pritegne poglede in tudi vzbuja pozitivna čustva. Tako kot nam pogled na jutranje sonce prinese dobro voljo, nam dobro osvetljena soba vzbudi občutke varnosti, udobnosti ter razkošja. To je tudi razlog, da smo pri delu za mizo bolj produktivni in zbrani.

Boljše zdravje naših oči

Slaba svetloba hitro načne zdravje naših oči. To se predvsem pokaže pri večurnemu branju, učenju ali drugi aktivnosti, ki zahteva popolno zbranost. Naše oči se preveč naprezajo, kar lahko privede do slabšega vida ter resnih bolezni. Namizna svetila pa varujejo naše oči pred naprezanjem, kar pomeni, da lahko brez skrbi sedimo za našo mizo in počnemo karkoli. Tako bomo si bomo olajšali delo in zagotovili, da:

  • Se naše oči ne bodo naprezale
  • Ne bomo poškodovali našega vida na dolgi rok
  • Bomo bolj natančni pri branju in učenju, saj bomo imeli dovolj svetlobe

Stenska svetila povečajo varnost

Morda si ne bi mislili, vendar nam svetila lahko povečajo varnost v naši hiši. Če imamo hodnik ali katerikoli prostor opremljen s stenskimi svetili, potem bomo hitreje opazili stopnice, skrite prepreke, igrače na tleh ipd. Tako se lahko izognemo padcem in nepotrebnim poškodbam.

Obenem lahko stenska svetila tudi namestimo na zunanje stene hiše. Tako bo pot do garaže, kleti in dvorišča veliko bolj varna, saj bomo bolje videli pot. Tako se ne bomo spotaknili ob nepričakovane predmete in se poškodovali. Obenem pa bomo z uporabo stenskih svetil tudi zagotovili, da:

  • Bomo bolj varni v hiši in zunaj hiše, saj stenska svetila odganjajo nepridiprave
  • Bomo lažje in brez strahu, da bi se spotaknili, hodili po hodnikih znotraj naše hiše
  • Bo prostor okoli hiše viden in dostopen

Izpostavimo najboljši del pohištva

Namizna svetila so lahko tudi lepotni dodatek v naši hiši ali stanovanju. Tako mišljenje izvira še iz srednjeveških časov, ko so ljudje vseh rodov opremljali svoje sobo s svečami. Najbolje je, če namizna svetila postavimo v del sobe, ki jo želimo izpostaviti. To je lahko kip, polica z knjigami ali karkoli drugega, kar bi radi pokazali. 

Svetila lahko najdemo v različnih barvah, oblikah in velikostih. To nam da možnost eksperimentiranja. Vsaka sobo lahko na tak način opremimo z unikatnimi svetili, ki prikaže njene najboljše lastnosti. Če smo bolj kreativne narave, lahko tudi stenska svetila namestimo ob slikah ali drugih dragocenih predmetih.

Zmanjšajmo stroške elektrike

Večina današnjih namiznih svetil uporablja LED tehnologijo. Tudi stenska svetila uporabljajo to nizko-porabno in odlično rešitev za vsak prostor. LED tehnologija porabi do desetkrat manj energije, kot navadne žarnice. To je idealno, saj lahko pustimo svetilo, da deluje celo noč, ne da bi nas moralo skrbeti, da bo porabila preveč energije.

Prednost LED svetil je tudi to, da se ne segrevajo. To jih naredi odlične za uporabo v otroških sobah, saj ne predstavljajo nevarnosti, da bi se opekli. Obenem pa jih lahko uporabimo na delovnih mizah v garaži, saj jih imamo lahko neprekinjeno v delovanju.

Stenska LED svetila pa so odlična za uporabo na hodnikih, spalnicah in tudi delovnih sobah. Lahko jih namestimo tako, da oddajajo ravno dovolj svetlobe, da je okolica opazna. Tako bomo ustvarili bolj sproščen občutek sobe, ki kar vabi k obisku. 

Namizna svetila lahko premikamo po želji

Zadnja stvar, ki jo moramo omeniti pri stenskih svetilih je ta, da so prenosljiva. Morda se nam zdi samoumevno, ampak to je lahko izredno priročna lastnost, saj jih lahko premikamo po želji. Tako lahko iz ene sobe prenesemo svetilko v drugo, kjer jo potrebujemo. Obenem pa jih lahko premikamo po mizi ali drugi površini, kjer se nahajajo. Tako si lahko najbolje optimiziramo vir svetlobe, glede na to, kar delamo ali kjer potrebujemo namizno svetilko.

Pomembno pa je, da kupimo kvalitetna svetila, ki so preverjena in imajo garancijo. Na spletni strani www.volino-svetila.si bomo našli raznovrstna svetila znanih proizvajalcev za naš dom in dodatke.

Članki iz iste kategorije: