Prihod otroka na svet je prav posebno doživetje, ki je gotovo najbolj polno nepopisne sreče ter veselja. Kljub vsemu pa je pred samim rojstvom otroka potrebno dobro razmisliti, kako bomo opremili otroško sobo. Opremljanje sobe za dojenčka nikakor ni ‘mala malica’, saj se je potrebno zavedati, da bosta tukaj starša in otrok preživela veliko časa. Pri opremljanju sobe za dojenčke mora biti vseskozi vodilo varnost, zato je potrebno kupovati kvalitetno pohištvo. Ključnega pomena je tudi, kakšno pohištvo boste kupili oziroma koliko boste potrebovali prostora za shranjevanje. Gotovo vsaka mamica potrebuje veliko prostora za shranjevanje tako otroških oblekic kot tudi potrebščin za nego malčka. Zaradi tega je potrebno skrbno izbrati vse potrebne elemente za opremo sobe za dojenčka.

 

Kakšna naj bo soba za dojenčka?

Seveda je najprej potrebno povedati, da predpisi, kakšna naj bo soba ne obstajajo. Vseeno pa je dobro, da se pred samim opremljanjem posvetujete s kakšno mamico oziroma s pristojno osebo, ki vam bo znala svetovati kako in kaj. V primeru, da vam primanjkuje prostora, razmislite o tem, da nakupite pohištvo, ki je zelo multifunkcijsko. Tako boste prihranili na prostoru in sebi omogočili veliko potrebnega prostora za manevriranje. Vsekakor pa je obvezna oprema v sobi za dojenčke, ko se vrnete iz porodnišnice naslednja: previjalna miza, koš za plenice, pripomočki, posteljica, prostor za shranjevanje ter gugalnik oziroma stol za dojenje.

Soba za dojenčka mora imeti dovolj prostora, da se bosta lahko starša brez težav gibala. Veliko ljudi se sooča tudi s pomanjkanjem prostora, zato ni prav nič narobe, če pohištvo postavite na primerno mesto, kjer bo vam (kot staršem) najbolj ustrezalo. Pri tem je ključnega pomena, da je vse skupaj organizirano tako, da boste od otroka oddaljeni le minimalno. Varnost je gotovo na prvem mestu, zato bodite pozorni na to, da bo vso kupljeno pohištvo in oprema zadovoljilo standarde kakovosti in predvsem varnosti.

baby's room

Opremljanje sobe za dojenčka je lahko izjemno zabavno opravilo, ki ga rad počne vsak bodoči starš. Bodite pozorni le, da bo otroška sobica pravočasno urejena in organizirana tako, kot vam najbolj ustreza. To je gotovo najbolj pomembno – varnost in organiziranost!

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: