Otroške sobe so kotički v stanovanju ali v hišah, kjer se otroci najbolje počutijo in to je zanje pravzaprav stanovanje v stanovanju, pogosto pa kar cel svet. Najprej pridejo v vaše stanovanje, denimo iz vrtca, šole ali pa so bili nekje na obisku (ali vsi zapackani pridejo iz dvorišča) in že se pričnejo pridige o umivanju rok, o tem kam se NE vrže jopice in jakne, kako se lahko čevlje kdaj pospravi tudi v omaro in ne da mora to vedno početi mami in tako naprej. otroska-soba
No, otroci vas kaj dosti ne slišijo, kajti otroške sobe jih tako vztrajno in vneto vabijo v svoje okrilje, da se na vaše vedno iste stavke povsem požvižgajo.

Otroška domišljija ne pozna meja

otroške-sobe

No, v resnici ne požvižgavajo dobesedno, ampak slišite tisti znani »ja, mami!« ali pa »ja vem, da je treba pospravit, ampak zdajle ne morem, ker se moram hitro igrat, da bo še dovolj časa pred risanko in večerjo«. Časa za igranje namreč! Ne za tuširanje, preoblačenje postelje, pospravljanje po tleh razmetanih igrač, odnašanje umazanih kozarcev v kuhinjo ali kaj podobnega. Ne, ne, tega v njihovih mislih ni. Sedaj so šli v okrilje in to je sedaj njihovo stanovanje. Tam imajo posteljo, plastično kuhinjo, kjer si lahko kaj skuhajo, še raje pa skuhajo kaj za starše in jim potem postrežejo ravno sredi najbolj globoke dialoga med špansko nanizanko. »Mami, a je dober puding?« in mami je nadvse prijazna in odgovori s klasičnim: »Oh, seveda, kako ne bo, če si ga pa ti skuhal, samo ne povej mi kaj si dal vse vanj,… hmm… nekaj posebnega je v njem… mmm, kako dober okus, ne, ne, nikar ne povej, bom uganila! Hmm… no, ne vem, kaj si dal notri, da je tako prijetnega okusa? Nekaj kar poveže vse sestavine skupaj, krasno je, izdaj mi že ljubček!« Ne veste kaj je v njem? Malček pa ve! »Plastelin!« OK, včasih bi bilo dobro tudi, če česa ne bi vedeli.

Nočem samo nove otroške sobe! Hočem vse sobe otroške sobe!

Gremo nazaj na prenovo otroške sobe? Lahko, ampak če se ne boste jezili! Obljubite? Poglejte, zadeva je več kot preprosta. Otroške sobe so kotiček za otroke in tako mora ostati. Ob prenovi razmišljajte kaj vse si otroci želijo in kako se boste izselili iz svoje lastne spalnice in dnevne sobe, da jim boste vse to lahko uresničili. No, vsaj delno, saj njihovih želja nikoli ne zmanjka, ampak vseeno, predlagam, da se ne pustite. Izborite si vendar svoj prostor v stanovanju, otroške sobe naj bodo otroške, spalnice naj bodo spalnice, kuhinja pa kuhinja. Tako naj ostane in vsi boste dolgoročno srečni.

https://www.youtube.com/watch?v=NsDRe-05i-c

Članki iz iste kategorije: