Otroci potrebujejo svoj fantazijski svet, v katerem se lahko za dlje časa posvetijo domišljijski igri. Da bi bila ta čim bolj doživeta, sva se z možem odločila, da sinu sobico opremiva tematsko.otroška svetilaZanimajo ga živali in vedno je povsem očaran nad morjem, zato sva mu ustvarila sobico, ki deluje kot podvodni svet. Stene sva prebarvala modro, kupila temno rjave omare, na katere sva namestila nalepke s podobami rib in morskih zvezd, še posebej navdušena pa sem bila, ko sem ugotovila, da so lahko tematsko povsem prilagojena tudi otroška svetila.

Otroška svetila zanimivih oblik

Ob pričetku opremljanja sobice nisva na svetila niti pomislila, saj nisva vedela, da jih je mogoče dobiti v množici zanimivih oblik. Nato pa sva slučajno na spletu naletela na visečo luč v obliki kočije za princeske in začela nekoliko bolj raziskovati. Če obstaja takšna svetilka, potem morda najdeva tudi kakšno, primerno za podvodno tematiko. In res sva jo – v sobo sva namestila svetilko, ki je videti kot ladja. Lahko rečem, da je to “pika na i” cele sobice.
Sin je bil v času, ko sva sobo opremljala, na počitnicah pri babici, zato ni videl, kako soba nastaja. In ko se je vrnil domov, ga je čakalo veliko presenečenje. Bil je navdušen! Še posebej ga je prevzela prav svetilka, ki seveda očara tudi vsakogar, ki pride k nam na obisk in si ogleda sinovo sobo.

Zakaj sva v otroško sobo vložila toliko energije?

Prvi razlog je bil seveda ta, da sva želela sinu ponuditi sobico, v kateri se bo dobro počutil, v kateri mu nikoli ne bo manjkalo stimulacije za igro, hkrati pa sva ga želela s tematsko sobico tudi spodbuditi, da razvija svoje interese. Njegovo zanimanje za pomorsko biologijo je namreč navdušujoče – kljub temu, da je star šele pet let, pozna množico živali in ve o njih toliko zanimivega, da sem celo sama pogosto presenečena. Če bo njegova otroška sobica torej spodbuda, da se nauči še več, je to odlično. Sicer pa bomo še videli, kako bo s tem in kakšno življenjsko pot si bo nazadnje izbral. Ker ga ne zanimajo zgolj podvodna bitja, temveč se prav zaradi otroške svetilke v obliki ladje s svojimi prijatelji pogosto igra tudi gusarje in zaenkrat pravi, da bo, ko odraste, gusar, ki bo prijateljeval z delfini, iskal zaklade in skrbel, da se iz morja odstrani vsa škodljiva plastika.

Članki iz iste kategorije: